ΜΠΙΛΙ ΜΠΑΘΓΚΕΪΤ

18.00

Σε απόθεμα

Περιγραφή

Συγγραφέας E.L. Doctorow
ISBN
Εκδότης BELL
Μετάφραση
Εικονογράφηση
Σελίδες
Εξώφυλλο Μαλακό
Έκδοση

 

Ήταν μόλις δεκαπέντε χρονών όταν συνάντησε για πρώτη φορά τον Ντατς Σουλτς. Ήταν ένα άβγαλτο αγόρι όταν ο περιβόητος γκαγκστερ τον προσέβαλε σαν παραγιό του. Ήταν η εποχή του μεγάλου Κραχ, της ποταπαγόρευσης, όταν η συμμορία ήταν πια στην παρακμή της. Τότε γνώρισε το μεγάλο πιστολά Λούλου Ρόσενκραντζ, τον επιτήδειο σε όλα – είτε έφτιαχνε γευστικό κοκτέιλ, είτε εξαφάνιζε πτώματα – τον ‘Ιρβινγκ, το μεγάλο κεφάλι στα οικονομικά, τον Αμπαντάμπα Μπέρμαν. Ήταν τότε που γνώρισε και τον Άρθουρ Φλεγκενχάιμερ, τον πιτσιρίκο που έκρυβε μέσα του το τέρας που τώρα πια λεγόταν Ντατς Σουλτζ. Σαν ένας άλλος Τομ Σογιερ, ο Μπίλι γνώρισε την πολυτέλεια και τη χλιδή την εποχή του Κραχ στους κόλπους των συμμοριών. Μαζί τους έμαθε πώς και γιατί οι αστυνομικοί σπάνια ανακάλυπταν τους ενόχους μιας σειράς εγκλημάτων. Πώς και γιατί ρεπόρτερ και γκάγκστερ συναντιόταν στο ημίφως των νάιτ κλαμπ και των οίκων ανοχής και τα ‘πιναν σαν να ‘ταν οι καλύτεροι φίλοι. Πώς ούτε ακόμη και τα βρέφη στα καροτσάκια τους δεν ήταν ασφαλή όταν οι μαύρες λιμουζίνες έσπερναν το θάνατο στους δρόμους της Νέας Υόρκης.

Μαζί με τον Μπίλι ο αναγνώστης θ’ ανακαλύψει αυτόν τον βίαιο και γοητευτικό κόσμο, αυτή τη φάρσα που ‘γινε πραγματικότητα, μια εποχή που έγινε θρύλος.

Ο Μπίλι Μπάθγκεϊτ, “ένα ικανό αγόρι” όπως το έλεγε χαρακτηριστικά ο Σουλτς, θα ζει πάντα στη μνήμη των αναγνωστών του Ντοκτόροου για πολλά χρόνια, αντιπροσωπεύοντας ένα άστρο του αμερικανικού στερεώματος, τόσο δυναμικό και μυστηριώδες όσο και η ίδια η ζωή στην Αμερική.

Επιπλέον πληροφορίες

Βάρος 0.400 kg
Διαστάσεις 12 × 18 × 2 cm
Εκδότης

BELL

Συγγραφέας

E.L. Doctorow